utrecht-curacao.reismee.nl

en weer een verhaaltje

Bon tardi,

Gister heeft de Antilliaanse dame weer lekker voor ons gekookt, dit hebben wij tussen de middag toen Wedel het kwam brengen lekker opgegeten. Avonds brood gegeten. Gisteravond dan de voorspelde storm op een gegeven moment was het gewoon niet lekker meer om buiten te zitten, toen zijn we maar naar binnen gegaan en hebben op bed liggen lezen. Na een zeer goede nacht ontwaken wij bij het ochtendgloren. We zien de zon opkomen de storm is over. Een gftbak heb je hier niet nodig, alles aan etenswaren wat we niet meer believen gooien we in de tuin waar de vogels en hagedissen en een enkele leguaan alles opeten. Het is werkelijk mooi om te zien, zelf de graten van de haring in tomatensaus wordt om gevochten.
Omdat het weer lekker weer is rijden we weer naar Blaauwbaai beach. Op het strand maken we nog een discussie mee, 4 Nederlanders die lekker onder een afdak waren gaan zitten, worden weggestuurd door de masseuse die daar een massagesalon gaat inrichten, ze zijn het er duidelijk niet mee eens maar ze halen bakzijl ze moeten weg. Na 5 uur besluiten we dat het te heet wordt en we weer naar ons verblijf scheuren. Het is zondag en rond het middag uur zijn er zo te zien al diverse bestuurders alcomobilisten geworden. Van het scheuren komt dus niks, ik moet van de bijrijder flink wat afstand van mijn voorganger houden, hij rijdt nog wel in een Kia rio, maar hij slingert remt waar het totaal niet nodig is en geeft geen enkele keer richting aan tot dat hij ineens van de weg afgaat op het moment dat we al bijna stil staan bewijst hij dat de Rio echt wel een werkende richtingaanwijzer heeft, want ineens gaat hij aan. Deze overigens misschien best wel aardige man krijgt van ons een nieuwe naam van 3 letters, maar eerlijk gezegd denk ik dat er in mijn lichaamsdeel met dezelfde 3 letters meer verstand zit dan in deze man. Na de lunch op onze porch gaat Evert op het bedje buiten liggen en ik ga even een verhaaltje maken. Straks even op de site zetten, met wat foto's die we vandaag op het strand mochten maken.

Ayoo

nelleke

de strandfoto,s vind ik erg mooi. Heb er van genoten. Ik eniet van jullie verhalen. Rijden ze echt zo erg daar op dat eiland. Ik ben wel erg jaloers op dat strand. Hier is het berekoud. Ben vandaag de hele dag op pad geweest. Er was open atelierdag hier in Drenthe. Heb bijzonder mooie dingen gezien. Heb nog een beeld gekocht. spotgoedkoop en heel mooi. Het heet : ""verdrietje". ik heb er meteen maar een gedicht bij gemaakt. Ik zal het jullie meteen maar zenden, dab heb ik ook wat te vertellne.
"verdrietje
verdrietje wat kijk je ingetogen
wat heb je allemaal niet meegemaakt
zijn je dromen echt vervlogen
of is "t je ziel die over je waakt.

ik zie glinsterende vlekjes hier en daar
waar toch de pret door schijnt
want met een liefdevol gebaar
ben jij uit steen gehakt, verfijnt.
lieve groeten nelleke

peter

Betref het standbeeld voor Fort Amsterdam het volgende: Het beeld heet Fortuna. Het staat aan de hoofdingang van het fort aan het Gouvernementsplein. Er wordt verteld dat het een geschenk van Nederland aan de Nederlandse Antillen is, omdat zij hen hebben geholpen bij de wederopbouw na de watersnoodramp. Wilhelmina staat in het Wilhelminapark aan de andere zijde van het fort.
Blue Bay Beach is een favoriet plekje merk ik.
Het ziet er dan ook prima uit.
Is daar iets te pakken van drankje of hapje?

John

Ja dat is ons lievelingsstrand en ja hoor je kan hier ontbijten lunchen en dineren.

John
Ik kijk op de Flamingo site
Welk van de negen huisjes is het honk?

John

Wij zitten in muffi, met je rug naar het toegangshek, zie je links de receptie, met nog iets meer naar links het parkeerterrein, nog steeds me rug naar het hek zie je rechts 3 huisjes in het achterste zitten wij dus derde vanaf de weg

Duidelijke beschrijving
Jullie zitten dus dicht bij het zwembad.
Muffi is het huisje.
Zitten jullie (met de rug naar het toegangshek ) in het linker of rechter?
Veel plezier

John

Ja vlak bij het zwembad, wij hebben het rechter gedeelte